Titlul: Dracula – Pe urmele prințului nemuritor
Autor: Kerri Maniscalco
Editura: Leda Edge
Număr pagini: 496
An apariție: 2019
Volumul doi al seriei Anchetele lui Audrey Rose de Kerri Maniscalco debutează cu o călătorie a protagoniștilor din Londra până în România, călătorie realizată cu trenul Orient Expres. Audrey Rose și Thomas urmau să devină studenții Institutului Național de Criminalistică și Medicină Legală ce își avea sediul și ținea cursurile în vestitul Castel Bran, o emblemă a vampirilor.
Călătoria celor doi tineri a fost perturbată de o crimă înfricoșătoare. Un suflet nevinovat a fost luat prin metoda folosită de Vlad Țepeș; o țeapă i-a fost înfiptă în piept, aducându-i moartea pe loc. Călătorii din tren puneau această crimă pe seama lui Țepeș, Voievodul Valahiei, Prințul Întunecat, nume care desemnau una și aceeași persoană.
În speranța că vor găsi mai multe informații despre decesul produs în timpul călătoriei, eroina împreună cu bunul său prieten Thomas au decis să-l urmărească pe Wilhelm, în ziua lor liberă, prin Brașov. Întâmplarea face ca tinerii să învețe toți la același institut. Urmărirea s-a încheiat subit deoarece Wilhelm a fost găsit pe străzi fără viață.
Prințul Nicolae crede că sunt responsabilă pentru moartea lui Wilhelm. Se pare că ne-a văzut urmărindu-l și nu i s-a părut că aș fi prea șocată de cadavrul vărului său.
Acțiunea operei de față se petrece în luna decembrie a anului 1888, perioadă în care regulile societății erau respectate de toți, de la mic la mare. Era o rușine ca o fată să fie surprinsă în camera unui flăcău, însă scriitoarea Kerri Maniscalco are curajul abordării unui subiect mult prea delicat, poate chiar interzis pentru acele vremuri și anume relațiile dintre persoanele de același sex. Audrey le surprinde sărutându-se pe Daciana și Ileana, două tinere noncoformiste care țin cont doar de pofta inimii, trecând peste regulile nescrise ale societății în care trăiau zi de zi. Sentimentele dintre cele două tinere sunt atât de puternice încât nu au nevoie de un decor aparte, special pentru a fi dezlănțuite. În cazul lor și morga este un loc propice pentru atingeri pătimașe și săruturi fierbinți.
Trupul neînsuflețit al lui Wilhelm a fost supus autopsiei, operație realizată chiar de colegii lui de la Institut. Lucru cel mai ciudat, pe lângă moartea misterioasă a acestui tânăr, este faptul că trupul băiatului era golit de sânge, iar pe gât tronau două găuri mici.
Misterul operei de față este accentuat de existența tunelurilor secrete din Institut, pe care protagoniștii încearcă să le străbată în căutarea de noi detalii în consolidarea anchetelor personale. O altă imagine macabră este dată de stolul de lilieci-vampir care îi atacă pe eroi în străfundurile pământului. Cu aceste noi creaturi, liliecii-vampiri, imaginația cititorilor ia avânt și atinge cote alarmante. Un alt amănunt îmbogățește frumusețea aceste cărți scrise cu mult talent. Thomas este urmașul lui Dracula, după mamă, care îi este urmașă fiului lui Vlad, Mihnea cel Rău.
Numărul victimelor criminalului diabolic creștea considerabil. Anastasia, Wilhelm, omul din tren, menajera sunt persoanele care au pierit dintr-o dată, în diferite moduri, fie străpunși de un țepuș, fie secați de sânge. Deși victimele nu par a avea niciun numitor comun, între ele o legătură există și trebuie găsită de protagoniști pentru a putea stopa șirul crimelor.
Finalul operei de față este unul înfricoșător. Zeci de oase aranjate sub forma unui copac și o cadă plină cu sânge sunt descoperite de Audrey și de Thomas, imagine crudă pe care cititorul nu o poate uita cu una cu două. Acest tablou macabru este completat de reapariția Anastasiei, fată pe care toți o credeau moartă.
Oare logica și curajul celor doi protagoniști vor ieși învingătoare în lupta cu toate aceste grozăvii? Și oare cititorul își dorește cu adevărat să se elibereze din vâltoarea acestora?
Vă invit să citiți mai departe acest roman care m-a ținut cu sufletul la gură, la fel de captivant ca primul volum al seriei de față, a cărui recenzie o găsiți de asemenea la noi pe blog. Lectură plăcută!
Citiți și recenziile pentru volumele Houdini – Marea Evadare și Jack Spintecătorul – Crimele din Whitechapel scrise cu talent și sânge rece de aceeași autoare.