Titlul: Femeile inteligente vorbesc pe limba bărbaților
Autor: Andrei Vulpescu
Editura: Bookzone
Număr pagini: 304
An apariție: 2020
Prin intermediul celui mai recent volum semnat de Andrei Vulpescu, femeile sunt învățate cum să-și aleagă partenerul potrivit în funcție de dorințele fiecăreia. Înainte de a intra într-o relație, este indicat să se analizeze caracterul viitorului posibil partener; să vezi ce relație are cu el însuși, cu familia sa, cu colegii, cum percepe lumea din jur. Cu ajutorul acestor detalii, se poate contura un portret, iar dacă rezultatul final îți este pe plac, fii sigură că ai făcut alegerea potrivită, iar respectivul este bărbatul inteligent de care ai nevoie.
O relație de cuplu trebuie să aibă trei scopuri: să fie sănătoasă, morală și constructivă.
De-a lungul lecturii cititorii vor descoperi zece tipologi care trebuie evitate pentru a avea o viață frumoasă și liniștită lângă partenerul dorit.
Bărbații adevărați nu pun pe primul plan sexul ci aprecierea, încrederea iar apoi sexul. Da, ați citit bine. Potrivit naratorului, pe locul trei se află sexul spre surprinderea multora. Pe lângă acestea, bărbații mai caută umorul, spiritul jucăuș, feminitatea și multe altele. De cealaltă parte, femeile caută fidelitate, capacitatea unui bărbat de a se implica în creșterea copiilor, inteligența, capacitatea bărbatului de a se juca cu odraslele. Pe scurt, femeile caută la un bărbat calitățile de soț și de tată.
Bărbații inteligenți nu vor căuta niciodată o parteneră materialistă. Acestor bărbați le place să ofere protecție, știu să spună „Nu”, nu uită să-și scoată iubitele la întâlniri, fug de femeile narcisiste, fug de perfecționiste, știu că femeile nu uită, au atitudine, sunt conștienți că nu pot rezolva toate problemele, fac ceea ce spun deci sunt oameni de cuvânt, caută feminitate și nu se căsătoresc cu scorpii. Pe scurt, bărbații inteligenți caută femei puternice alături de care pot construi o relație sănătoasă, bazată pe înțelegere, iubire, credință, respect, comunicare dar și pe sex.
Într-o relație, cele două cărămizi care stau la bază sunt încrederea și intimitatea. Încrederea se câștigă, treptat datorită adevărului și a asumării, în timp ce intimitatea este echivalentă cu paradisul cuplului. Această ultimă etapă are arii erotice, psihologice, spirituale, estetice, fizic-nonsexuale, socio-recreative și temporale. Pentru a înțelege importanța și rolul fiecărei arii în parte, vă invit să lecturați opera de față.
De-a lungul lecturii, cititorii vor găsi repetându-se fraza: de-a lungul vieții avem în medie 2-3 relații semnificative, ceea ce înseamnă că este absolut firesc să trecem și prin eșec. Cu alte cuvinte, nu totul în viața sentimentală merge ca pe roate, dar cel mai important este să acceptăm eșecul și să găsim soluții bune ca să rămânem echilibrați pentru a putea iubi din nou.
Tot în regulile nescrise ale iubirii, fiecare om are obligația și este capabil să aleagă ceea ce i se potrivește, persoana lângă care se simte împlinit, fericit și liniștit.
În încheierea volumului de față, Andrei Vulpescu face o mărturisire, că în curând va lansa o nouă carte în varianta doi, adică în colaborare cu colega și buna sa prietenă Gabriela Dumitru.
Nu pot afirma că am „citit” această carte, ci mai degrabă m-am simțit ca la o cafea, alături de cel mai bun prieten al meu, care, spre deosebire de mine, are mai multă experiență în ale relațiilor și vrea să-mi dea câteva sfaturi. Lectura este una simplă, cu un limbaj comun, pe înțelesul tuturor, iar faptul că autorul folosește persoana a doua dă un plus volumului; cititorii se fac părtași la mărturisirile autorului, fiindu-i aproape. O altă bilă albă i-am acordat-o acestui volum, prin prisma faptului că naratorul dă exemple din viața sa, fie ele bune sau rele, ceea ce înseamnă că puterea exemplului are un rol benefic în înțelegerea situației prezentate. Pe scurt, această carte chiar merită citită pentru a avea puterea de a învăța și de a pune în practică sfaturile pentru conturarea unei relații sănătoase.
Pe blogul nostru puteți găsi și alte prezentări ale cărților lui Andrei Vulpescu.