Titlu: Magia lucrurilor simple
Autor: Estelle Laure
Editura: Epica
Număr pagini: 288
An apariție: 2016
O tânără de numai șaptesprezece ani trece prin momente grele
Acţiunea romanului „Magia lucrurilor simple” de Estelle Laure se petrece în Cherryville, New Jersey, acolo unde eroina, Lucille, o tânără de numai şaptesprezece ani trece prin momente foarte grele. Tatăl ei şi-a pierdut minţile, fiind internat într-un spital de boli mintale, în timp ce mama sa a plecat de acasă. Tânăra fată a rămas singură, având grijă de sora sa mai mică, Wren, dar şi de treburile gospodăreşti şi de o grămadă de facturi care aşteptau să fie achitate. Dacă până acum, Digby era doar fratele geamăn al celei mai bune prietene a eroinei, lucrurile s-au schimbat la 360 de grade, iar băiatul i-a acaparat toată atenţia fetei, născându-i fluturi în stomac.
Capul familiei
Dintr-o dată, adolescenta plină de viaţă şi fără grija zilei de mâine, s-a transformat după plecarea părinţilor, în capul familiei. Mâncarea, plata facturilor şi dorinţa de a-şi păstra sora aproape, o determină pe Lucille să nu aibă somn noapte, căutând cu disperare o soluţie salvatoare. Rămase singure, cele două surori s-au hotărât să împartă camera mamei lor, să doarmă împreună în patul femeii care le-a părăsit fără să se uite o clipă în spate. Din comportamentul fetelor deducem că lipsa mamei se simte ca o piatră de munte pe sufletele surorilor, iar mutarea lor în camera celei plecate echivalează cu apropierea de mediul în care mama îşi petrecea cel mai mult timp. Dormind în patul femeii, copilele au impresia că sunt protejate de mamă, simţind-o aproape.
Greutăți, dar și surprize plăcute
Lipsa banilor şi teancurile de facturi care aşteaptă să fie plătite au determinat-o pe eroină să meargă la primul interviu de angajare. Din fericire aceasta a fost acceptată, şi patru zile pe săptămână va lucra în restaurantul Fred’s. În prima zi, tânăra a primit o sută opt dolari, bani ce-i vor fi de mare ajutor în întreţinerea casei şi în asigurarea hranei de zi cu zi, pentru o perioadă.
În foarte scurt timp, programul celor două surori s-a conturat extrem de bine; fata cea mare se trezea la cinci dimineaţa, îşi făcea temele, îşi pregătea surioara pentru şcoală, o ajuta la teme, avea grijă de casă, după care mergea la şcoală, apoi la serviciu. În timpul în care Lucille muncea, de Wren aveau grijă Eden sau Digby. Pentru tânără orice ajutor cât de mic primit de la cei din jur conta foarte mult.
Printre atâtea greutăţi, eroinele noastre au parte şi de surprize plăcute; un autor necunoscut, în lipsa lor, le-a umplut frigiderul şi toate dulapurile din casă cu fel de fel de bunătăţi. Ba chiar a recurs şi la înfrumuseţarea grădinii: a greblat curtea şi a cosmetizat doi arbuşti, plus că le-a adus două ghivece cu flori care au schimbat radical imaginea curţii.
Speranță în sufletul eroilor
Deşi Digby avea o relaţie stabilă cu o tânără frumoasă băiatul s-a lăsat vrăjit de farmecele lui Lucille, sărutând-o cu foc. Odată cu momentele de tandreţe dintre cei doi, în inima tinerei eroine a încolţit dorinţa de a-l avea numai pentru ea căci uşor, uşor fratele geamăn al celei mai bune prietene a devenit centrul universului ei.
Într-o noapte, Lucille şi Eden s-au întâlnit în locul lor secret de lângă râu. Şirul conversaţiilor dintre cele două prietene a fost întrerupt de un eveniment neplăcut: Eden a alunecat, s-a lovit la cap de o stâncă după care a căzut în râu. Fără a mai sta pe gânduri, Lucille a sărit în apă după prietena sa, salvând-o, însă lovitura la cap a fost atât de puternică încât i-a adus comă celeilalte tinere.
Finalul operei de faţă aduce un drag de speranţă în sufletele eroilor; Eden, dă semne de revenire, a deschis ochii, în timp ce fratele ei şi cea mai bună prietenă au pus bazele unei relaţii frumoase. Wren, sora eroinei noastre a început să gătească şi chiar s-a hotărât să stea singură în casă atunci când sora sa este la serviciu. Cele două surori au aflat în cele din urmă cine sunt oamenii cu sufletul mare care le-au adus atâtea produse şi care le-au ajutat. Într-un cuvânt, viaţa a intrat pe văgaşul normal.
Povestea lui Lucille ne demonstrează încă o dată că viaţa este imprevizibilă, iar cei puternici dau piept cu ea, luptând pentru bine lor şi pentru binele persoanelor dragi. Tânără fată poate fi cu uşurinţă un exemplu pentru orice tânăr din zilele noastre. Lectură plăcută tuturor!