Titlul: Prințesa lupilor
Autor: Cathryn Constable
Editura: Rao
Număr pagini: 228
An apariție: 2021
Destinul și casa părintească sunt temele din romanul Prințesa Lupilor de Cathryn Constable.
Casa în care ți-ai petrecut copilăria este locul ce te va chema mereu la el, la care te vei întoarce de peste mări și țări doar pentru a-i asculta chemarea și a-ți simți sufletul împăcat pe deplin.
Așa s-a întâmplat și cu adolescenta Sophie Smith, orfană de părinți, care a ajuns, după dispariția părinților, în grija doamnei Rosemary. Femeia însă nu dorea să-i poarte de grijă tinerei, așa că a trimis-o pe fată la internat, asigurându-și astfel mai mult timp pentru ea și pentru călătorii. La internat, eroina împarte camera cu două fete care au acceptat-o din prima clipă chiar dacă avea părul neîngrijit și puloverul cu găuri în el.
Douăzeci de eleve din cadrul Colegiului New Bloomsbury au plecat într-o excursie în Rusia, țara pe care eroina o adora datorită ținuturilor sale cu zăpezi și lupi.
În această excursie, doctorița Starova ar fi trebuit să le preia pe fete și să fie gazda școlărițelor, dar, în schimb, se face nevăzută și le lasă pe adolescente în tren. Rămase singure într-o țară străină, fără a cunoaște limba și fără bilete la ele, școlărițele au fost date jos din tren de către controlor.
Date jos din tren, adolescentele și-au petrecut o noapte în mijlocul pădurii, într-o căsuță modestă, singura locuință care le-a ieșit în cale în acele momente. În dimineața următoare, Ivan Ivanovici, majordomul Palatului de Iarnă Volkonski a venit după fete, dându-le un strop de speranță, că nu sunt pierdute și că au o șansă să revină în mijlocul civilizației.
Majordomul le-a condus pe adolescente într-un castel derăpănat, dar care ascundea multe secrete.
Odată ajunsă în acest palat, Sophie este chestionată de o presupusă prințesă, iar ca o fată cinstită și corectă, adolescenta o ajută pe gazdă să găsească diamantele familiei Volkonski. După ce obține informația, prințesa o azvârle afară din palat, în ger și zăpadă, chiar dacă era o pradă mult prea ușoară pentru lupii flămânzi ce înconjurau palatul. În acest caz, zicala „Aruncă-mă lupilor şi mă voi întoarce conducând haita!” se potrivește ca o mănușă. Cum a fost posibilă această schimbare, vă las pe voi să descoperiți și să dezlegați și alte mistere ascunse în paginile acestei povești.