Un contract de renovare și reactivarea unei relații
Camille, eroina noastră, împreună cu mama sa, Martha, deţin o firmă de decoraţiuni interioare în Atlanta. După moartea soțului, Martha încercase să menţină afacerea pe linia de plutire, însă, ajunsese asemenea unui magazin de cadouri cu antichităţi banale şi mărunţişuri mediocre. Un contract ce viza renovarea unei case aflate la un pas de paragină o aduce pe tânăra eroină în casa lui Zack, bărbatul cu care aceasta a avut o aventură cu câţiva ani în urmă. Cum vor decurge lucrurile între cei doi foşti amorezi, rămâne de văzut!
O iubire adevărată
Timpul petrecut unul în preajma altuia a indus în mintea protagonistei noastre ideea de iubire; în sfârşit tânăra a putut să recunoască că-l iubeşte cu adevărat pe chipeşul Zack, deşi bărbatul nu dădea semne că ar împărtăşi aceeaşi revelaţie. Încercările de tandreţe condimentate cu îmbrăţişări dornice de redescoperire trupească au fost întrerupte de cele mai multe ori de factori neprevăzuţi. Prin aceste întreruperi, autoarea a dorit să-şi ţină cititorii pe jar, determinându-i să-şi dorească să citească continuarea pentru a descoperi momentul în care amorezii cedează, putând astfel să-şi redescopere trupurile şi dorinţa de a fi împreună până la adânci bătrâneţi.
În rolul îndrăgostiților fericiți
Bătrânul Rayburn, tatăl lui Zack, prefăcându-se adormit a asistat la o convorbire aprigă între fiul său şi Camille pe subiectul aventurii lor din urmă cu doi ani. Pornind de la acest mic detaliu, bătrânul a decis să organizeze nunta celor doi tineri, în secret, chiar în salonul de spital unde bătrânelul era pentru recuperare. Fără a şti ceva, cei doi viitori soţi au fost chemaţi la spital de domnul Prescott după care, fără prea multe comentarii, cei doi s-au căsătorit.
Camille şi Zack jucau în faţa bătrânelului bolnav rolul îndrăgostiţilor fericiţi, însă în realitate cei doi se evitau pe cât posibil, iar Zack pierdea adesea nopţile în afara casei, spre disperarea tinerei soţii. Cel mai dureros lucru pentru eroină era faptul că cei nu împărţeau acelaşi pat, aceeaşi cameră.
Sensibilul „te iubesc!”
O alunecare de teren a zguduit, atât la propriu cât şi la figurat, vieţile celor doi amorezi. Înainte de a fi lovită de o cărămidă în cap, Camille şi-a împins soţul, cu scopul de a-l feri de vreo eventuală lovitură, după care a strigat sensibilul „te iubesc!”. Afirmaţia fetei a fost atât de puternică încât i-a determinat pe cei doi parteneri de viaţă să aibă curajul şi să recunoască unul altuia că se plac şi că se iubesc, fără a mai fi nevoiţi să facă pe vitejii în faţa dragostei adevărate.
Concluzii
Deşi am citit a treia operă apărută sub semnătura controversatei Sandra Brown, nu sunt uimită de scrierile sale erotice. Am parcurs în schimb operele altor scriitori, care le întrec cu lejeritate, la capitolul erotism, pe cele ale Sandrei Brown. Recomand cu încredere aceste poveşti de dragoste, fiind lecturile perfecte în zilele acestea frumoase de mai!