Ai o carte preferată? Şi un punct de vedere personal despre ea? Şi cuvintele care să o reprezinte şi să-ţi susţină opinia?
Atunci…
Să facem un „schimb de cărţi”!
Tu ne faci cunoştinţă cu volumul tău preferat, iar noi îţi oferim una din cărţile noastre preferate.
Trilogia „Jocurile Foamei” s-a numărat printre cărţile care au însoţit primii paşi ai blogului Cărţile Tinerilor. (Recenzia cărţii poate fi citită aici). În data de 5 mai 2015 blogul împlineşte şapte luni pe care le consideră precum cei şapte ani de acasă. A crescut puţin câte puţin având încurajarea cititorilor.
Pentru că este un blog al tinerilor, iar azi, în România, tinerii îşi sărbătoresc ziua, îţi propunem, cititorule, acest „schimb de cărţi” într-un…
CONCURS
Patru pași spre reuşită:
- Realizează recenzia cărţii preferate (nu este impus un număr de cuvinte). Trimite recenzia ta pe adresa cartiletinerilor@gmail.com. Menţionează numele şi o adresă poştală.
- Oferă un Like paginii de facebook Cărțile Tinerilor (dacă nu ai făcut-o până acum).
- Distribuie postarea de pe facebook a concursului.
- Lăsă la comentariu cuvântul Particip.
Concursul „Schimb de cărţi” se desfăşoară în perioada 2 – 12 mai 2015 şi se adresează cititorilor creativi. Aceştia au zece zile la dispoziţie să hotărască ce carte să prezinte şi cum.
Trilogia „Jocurile Foamei” oferită la schimb cu cea mai bună recenzie primită va ajunge la autorul/autoarea celei mai originale şi convingătoare recomandări a cărţii preferate. La finalul recenziei trebuie să ne dorim schimbul de cărţi.
Mici detalii, dar importante!
Este contraindicat şi inutil să fie preluate ideile sau frazele altora. Convinge-ne că totul vine din mintea, sufletul şi tastatura ta. În felul acesta, vei fi aproape de perfecţiune.
Mare atenţie la ortografie!
Recenzia câştigătoare va fi publicată pe pagina concursului şi la categoria RECENZII, cu trimitere pe pagina de facebook a blogului.
Succes!,
Echipa Cărţile Tinerilor
Etapa de înscriere în concurs s-a încheiat, azi, 12 mai 2015. La linia de finish pentru Schimbul de cărţi a ajuns cu succes şi talent o cititoare foarte activă şi pe pagina de facebook Cărţile Tinerilor. Se numeşte Oana Daniela Dorobanţu. Merită felicitată pentru curaj, pentru felul personal şi sincer prin care a făcut cunoscut conţinutul cărţii preferate, motivând cu pertinenţă alegerea sa. Felicitări din partea echipei Cărţile Tinerilor!
Adulter – Paulo Coelho
Cartea mea preferată este romanul „Adulter” scris de Paulo Coelho. Mi s-a părut o carte foarte interesantă, care mizează pe trăirile interioare ale personajului principal, şi anume, Linda. Ea apare ca o femeie împlinită din toate punctele de vedere, este frumoasă, are o carieră de succes. Este căsătorită cu un bărbat care o iubeşte şi au împreună doi copii. Cu toate acestea, Linda este confuză, o apasă faptul că toţi o cred fericită, că are ceea ce îşi doreşte, o apasă această „presupusă fericire”. Simte că se sufocă dacă va continua aşa, se simte ajunsă la capătul puterilor şi aşa îşi găseşte provizoriu alinare în braţele unui fost coleg, de care ea fusese îndrăgostită nebuneşte în adolescenţă. Ajunge să îl reîntâlnească prin prisma serviciului său, îi ia interviu lui Jacobs şi încet, încet încearcă să reaprindă o flacără a pasiunii pe care o credea îngropată de foarte mult timp.
Linda nu se simte fericită, se rătăceşte din ce în ce mai mult în labirintul amăgirii, care o derutează la fiecare pas. Acest lucru are consecinţe nefaste asupra ei, nu mai are somn noaptea, are o veşnică nelinişte în suflet, rătăceşte pe străzi cuprinsă de remuşcări, de faptul că şi-a înşelat soţul care o iubeşte ca pe ochii din cap. În tot acest haos pe care singură l-a creat Linda profită că este ziaristă şi îi ia interviu unui şaman cubanez, explicându-i că vrea să facă un material despre terapiile alternative de combatere a stresului. Ea disimula astfel toate încercările psihologice prin care trece pentru a-şi găsi liniştea sufletească, oscilând între lumină şi întuneric, între nesiguranţa unei pasiuni regăsite şi siguranţa dată de omul iubit. În sufletul ei se duce o luptă cruntă, încearcă să îşi redobândească liniştea lăuntrică, dar atunci când pierzi contactul cu liniştea lăuntrică, pierzi contactul cu tine însăţi.
Într-un final îşi găseşte liniştea după care a tânjit, renunţă la aventura cu Jacobs şi pleacă într-o călătorie cu familia sa de sărbători. Realizează că are tot ce îşi doreşte şi acest lucru o face în cele din urmă să înţeleagă, că este într-adevăr o femeie împlintă din toate punctele de vedere.
„Adulter” este un roman captivant care trasează cu fineţe încercările nefericite la care apelează o tânără femeie, până în momentul în care îşi regăseşte liniştea sufletească.
Oana Daniela Dorobanţu